Schandaal bij stadsdiensten: hoofd dienst diversiteit is een man

Ongeloof en verdriet deze morgen aan het loket in het Huis van de Bruggeling. Toen Jean Feys (32) uit Assebroek een klacht wou indienen bij de dienst Diversiteit en Inclusie, bleek het hoofd van de dienst namelijk een MAN te zijn.

"Onvoorstelbaar", aldus een zichtbaar gechoqueerde Jean, "ik wou net een klacht neerleggen tegen de witte patriarchie die het klimaat om zeep aan het helpen is, toen ik werd ontvangen door een vriendelijke man op leeftijd." Die man is Filip Vercauteren (59), het huidige hoofd van de diversiteitsdienst van de stad, en na onderzoek van De Brugse Stem is inderdaad gebleken dat Filip een man is.

Stadsbestuur is misogynistisch

Volgens aanklager Jean is dit hét teken dat het stadsbestuur onderdrukkend en misogynistisch is: "de stad laat zich in met laakbare figuren als Filip en ziet daar zelf geen probleem in. Wat is het volgende, de burgemeester is ook een man? Wablief? Dirk De fauw? Ik dacht dat dat een transseksueel was!"

Feys eist nu dat de stad meer middelen toewijst aan de dienst diversiteit, zodat ze meer "acceptabele" types kan aannemen, dixit Feys. Concreet wil hij de middelen die momenteel naar lokale economie en armoedebestrijding gaan schrappen om budget vrij te maken voor de diversiteitsdienst. De mannen die momenteel bij de stadsdiensten werken zouden zich moeten verontschuldigen en een andere job zoeken.

Geen graten

Diensthoofd Filip Vercauteren ziet zelf geen graten in de aanklacht van Jean: "de stad selecteert op competentie, niet op gender. Ik werk hier intussen al meer dan twintig jaar, ik weet waarmee ik bezig ben. Trouwens, mijnheer Feys is zelf een man, ik begrijp zijn intenties niet helemaal." Vercauteren geeft nog mee dat met of zonder fysiek lid, sommige mensen altijd wel een lul blijven.

"EEN MAN?", Jean is duidelijk overstuur, "ik ben een non-binaire transfeminine, gender fluïde Assebroekenaar**. Als de stad mijn aanklacht niet serieus neemt, dan ga ik binnenkort over tot directe actie: evenementen die mensen leuk vinden verstoren met betuttelende preken over hoe onwetend de Bruggeling wel is."

Over welke evenementen Jean Feys het heeft is niet duidelijk, maar wordt ongetwijfeld vervolgd.

** Assebroekenaar is wel degelijk een genderoptie volgens experten op Facebook. Een Assebroekenaar heeft de kenmerken van typische vrouwelijkheid (ook de mannen), is geboren met de geslachtskenmerken van een vrouw (ook de mannen) en is over het algemeen best gierig.