Bruggeling Robert eet enkel nog oesters voor de Warmste Week, en jij kan bijdragen!

Robert Van Ydewalle (45) uit de Bosuildreef op Sint-Michiels wil dolgraag zijn steentje bijdragen aan de Warmste Week. "Ik wil graag het nuttige aan het aangename koppelen", aldus Ydewalle, "daarom eet ik tot en met Kerstmis enkel nog oesters."

Steun

Per gegeten oester schenkt Van Ydewalle 4 eurocent aan het goede doel. "Mensen kunnen mijn actie steunen door geld te storten op mijn rekeningnummer. Met dat geld rijdt mijn neef dan naar Normandië of Bretagne om mijn voorraden aan te schaffen." De favorieten van Robert zijn de Gillardeau- en de Fine de claire-soorten. "Daarvoor moet mijn neef Philip echter helemaal naar de Île de Ré rijden. Ook voor de benzine en péage kunnen de mensen ons steunen."

Goede doelen

Gemiddeld eet Robert ongeveer twintig oesters per maaltijd, aan een gemiddelde prijs van ongeveer €5.32 per oester. Dat is dus makkelijk meer dan tweehonderd euro per dag, of een geschatte totale prijs van ongeveer €4000 euro tot kerstmis. In totaal zal Robert daarvan dus maar liefst €48 aan zijn goede doel, 't Werftje, schenken.

Robert hoopt dat de Bruggeling hem massaal zal steunen, en niet enkel voor de oesters: "voor het goede doel moet er ook gedronken worden natuurlijk", legt hij uit, "een goeie Muscadet bijvoorbeeld, al haal ik mijn neus niet op voor een frisse Chablis. Per fles die ik kraak, geef ik tien cent aan mijn ander goede doel, het tolhuisje van de Westerscheldetunnel."