Reizen naar Nederland wordt afgeraden - maar 'niet Corona-gerelateerd'

De Brugse adviesraad voor reizen heeft een nieuw advies gepubliceerd voor wie dacht op vakantie te gaan in Nederland de komende maanden.

"We raden alle Bruggelingen ten zeerste af om zich deze zomer in Nederland te begeven", reageert woordvoerder en vlaggenzwaaider van de Vlaamse Volksbeweging Karel Louwyck, "al heeft dit helemaal niks met het covid-19 virus te maken."

De beslissing is duidelijk al enkele maanden geleden genomen maar werd nu pas gecommuniceerd. "We raden de mensen aan om een normaal land op te zoeken deze keer en niet altijd voor de ultieme extremen te gaan. Nog te vaak gaan we op zoek naar het excentrieke, het malle, het lelijke. Het achtergestelde."

Een vakantie in eigen land is dan weer een fantastisch idee. Vele Vlamingen zullen de zomer uit noodzaak thuis moeten doorbrengen. Betekent dit dan een ware stormloop op de Ardennen? "Absoluut niet, er is helemaal geen reden om naar de Walen te verkassen", verklaart Louwyck, "onze veiligheid primeert nog steeds." Ook is Wallonië hier helemaal niet op voorbereid. "Zoals in alles", aldus Louwyck.

Duidelijke taal dus van de adviesraad: Nederland en de Walen links laten liggen en vakantie plannen in eigen land. "Maar niet overal in Vlaanderen, enkel de echte Vlaanderens (West- en Oost-, nvdr), alles ten oosten van de Schelde is eigenlijk ook al Nederland."