Populairste speelgoed voor Sinterklaas dit jaar op Sint-Jozef? Een pak saffen

De Sint is terug in het land en daar zijn de speelgoedlijstjes! Terwijl in andere Brugse deelgemeenten vooral bordspelen en puzzels populair zijn, gooien de bengels van Sint-Jozef het over een andere boeg: "een pak saffen" is het meest gevraagde speelgoed.

Het gebeurt wel vaker dat Sint-Jozef een beetje een atypische buurt is in Brugge, ook dit jaar wordt dit nog eens dik in de verf gezet. De top drie van de jeugd ter plaatse gaat als volgt:

  • Een pak saffen, blauwe Gauloises
  • Een bak lauwe Maes
  • Een vlindermes van K3

Vooral die laatste is bijzonder in trek bij de allerjongsten (4-8 jaar).

Trendbreuk

Volgens buurtwatcher Norberta De Schele is er een duidelijke trendbreuk merkbaar vergeleken met vorig jaar: "in 2021 was het allemaal nog braafjes, toen waren vooral de brandbommen en sekspoppen van Dries Van Langenhove erg populair", verklaart De Schele, "2022 is echter nog een groter kutjaar gebleken. Dat brengt de jeugd op ideeën."

Volgens De Schele is dit eigenlijk niet langer verantwoord. "De stad zou moeten investeren om de schoolgaande jeugd van de sigaretten te krijgen", vindt De Schele, "waarom worden er geen vape-pens aangeschaft, zodat er tenminste veilig kan worden gerookt?" Norberta vindt ook dat vlindermessen van K3 verboden moeten worden: "koop dan tenminste van een goed merk, zoals Lamnia. Studio 100 heeft namelijk geen al te beste reputatie als het gaat over courante steekwapens."