Gaat Brugge binnenkort fuseren met DEZE randgemeenten?

Er gaan al geruime tijd geruchten rond dat Brugge gaat fuseren met enkele randgemeenten en dat Jasper Pillen (Open Vld) al jarenlang hoge hakken draagt omdat hij eigenlijk maar 1,55 meter lang is. Voor het eerst reageert burgemeester Dirk De fauw (CD&V): "er zijn helemaal geen fuseringsplannen", zo zegt hij kordaat, "en dat van Jasper is 100% waar."

Absurd

De deelgemeenten waar Brugge mee zou kunnen fuseren zijn Jabbeke, Damme, Zuienkerke en Oostkamp. Die laatste lijkt echter weinig waarschijnlijk. "Echt ABSURD!! "Altijd FILE daar!! KLOOTZAKKEN!", reageert burgemeester De fauw wel erg kort via sms.

Schepen en boezemvriend van de burgemeester Nico Blontrock (CD&V) biedt echter wat meer duiding: "Brugge dat met Oostkamp zou fuseren, dat is alsof je een beerput in je living zou zetten. Desondanks zou het wel voordelen opleveren voor de stad."

Het treinstation van Oostkamp

Die voordelen zouden vooral uit voordelen in natura bestaan: stad Brugge zoekt namelijk al jaren naar een locatie om een hele grote put te graven en al haar afval in te begraven. Ook de twee Brugse voetbalploegen zouden er een thuis vinden, want voetbal is voor marginalen.

Damme

Damme lijkt dan weer het meest waarschijnlijke optie, maar dat houdt ook in dat Brugge dan een rechtstreekse grens met Nederland zou krijgen, "en dat is te allen koste te vermijden", aldus de burgemeester. Langs de andere kant is Damme dan weer historisch gelinkt aan Brugge en zouden de Brugse bedrijven de goedkope werkkrachten wel kunnen gebruiken.

Bovendien is de burgemeester van Damme nog steeds Joachim Coens (CD&V). "Eigenlijk zou een fusering dan technisch gezien tellen als een 'bevrijding', maar we hebben al een Bevrijdingslaan in Brugge dus waarom zouden we nog moeite doen?", aldus de pientere burgemeester.