Populair jongerencafé nu twee dagen per week open

Het populaire jongerencafé "Het Verdriet Van België" op het Kraanplein opent vanaf heden naast vrijdagavond ook zaterdagavond. "De jongerencultuur in Brugge scheert hoge toppen", aldus de half-Mexicaanse eigenaar Jari Martinez, "om de toename aan jongeren op te vangen open ik nu dus ook op zaterdag en doen we enkele grote investeringen. Vanaf volgend jaar hebben we dan ook een toilet."

Dat de Brugse jongeren vroeger geen grote feestbeesten waren is al langer gekend, maar het afgelopen jaar is er toch een duidelijke kentering ingezet. "De jonge Bruggeling wil ook wat, duidt professor Sindernoh Bhollen van de KU Leuven, "men is niet langer tevreden met de klassieke meter bier en wat shots. Het mag iets meer zijn."

De Brugse lokale politie is minder opgetogen en moet noodgedwongen haar patrouilles verdubbelen: "Wat als er een jongere buiten staat te keuvelen met vrienden? Of erger nog, vriendelijk naar je lachen? Onze agenten staan klaar om de overlast op te vangen." Er is een rekruteringsactie gepland volgende week donderdag in Suite 17.