Paniek tijdens politiepatrouille te 'Koolkerke-Zuid'

Paniek en opschudding gisteren bij de Brugse politiediensten: wat een doodgewone patrouilleronde op Sint-Jozef leek te gaan worden, kreeg onverwacht een totaal andere wending.

Wijkinspecteur M. De Bruycker: "(hapt naar adem) nog nooit meegemaakt! Toen mijn collega ’t Bultje en mezelf ons per voet begaven ter patrouille te regio Brugge afdeling Koolkerke-Zuid (Sint-Jozef, nvdr.) zagen wij ter hoogte van de Dokwerkersstraat een voertuig makelij Bayerische Motoren Werke (BMW, nvdr.) de laan inrijden."

De wijkinspecteur moet even bekomen. Na enkele ademhalingsoefeningen ratelt ze verder: "dit voertuig - met een manspersoon met Afrikaanse huidtint aan het stuur - hield zich bovendien netjes aan de toegestane maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Kijk, dat doet bepaalde belletjes rinkelen bij een doorgewinterd wijkinspecteur. Een BMW met een ne…, euh Zuiderse jongeman aan het het stuur, die zich op de koop toe aan de opgelegde snelheid houdt: vérdacht. En al zeker te Koolkerke-Zuid! Dit is niét de natuurlijke biotoop van dit type wagens."

De verdachte jongeman met zijn voertuig in de Dokwerkersstraat

De agent besloot over te gaan tot controle van het voertuig en de bestuurder. "Puur om de schatkist een dienst te bewijzen", duidt de trouwe wijkinspecteur. Het werd een dag om nooit meer te vergeten. Niet alleen bleek de wagen verzekerd en werd alle wegentaks betaald, op de koop toe stond ze helemaal niet geseind als gestolen én bleek de bestuurder de rechtmatige eigenaar van het voertuig. Waanzin.

Drugs en amfetamines

Bij verdere controle werden ook geen drugs of amfetamines in de wagen gevonden én bleek dat de bestuurder niet gedronken had en bovendien ook nog eens over een geldig rijbewijs beschikte en geen openstaande boetes ter archief gekend stonden. "Ik zeg het u meneer, op zo’n dagen twijfel ik over het nut van mijn beroep en mijn rol in het grotere maatschappelijk geheel. Mensen zoals die bestuurder maken onze stiel kapot!" De Bruycker is zichtbaar aangedaan.

Het volledige onderzoek duurde toch een goeie anderhalf uur. "Uit voorzorg hebben we de bestuurder laten overnachten in een cel op het commissariaat", aldus de kordate agent.

Brugs politiewoorvoerder Lien Depoorter voegt daar nog aan toe: ‘we hadden uiteindelijk geen andere optie dan de man een boete op te leggen van €150 voor het verspillen van politietijd.