Na Brugge-De Panne ook nieuwe naam voor Gent-Wevelgem en Kuurne-Brussel-Kuurne


Na Oxyclean Classic Brugge-De Panne nemen ook Gent-Wevelgem en Kuurne-Brussel-Kuurne een naamsponsor onder de arm. Vanaf dit jaar spreekt men over Aambeienzalf Aimenol Gent-Wevelgem en Beerputlegen.be KBK.

"Mensen hebben dat graag, dat een quasi onbekend bedrijf van ordinaire kutproducten hun naam linken aan hun favoriete koers", legt organisator Xin Hao van Gent-Wevelgem uit. Aambeienzalf Aimenol is een begrip in koersland, laat ik mij vertellen." Volgens de organisator is het vrij ongebruikelijk dat er een overaanbod is aan rare, onbekende merken die zich verbinden aan de koers. "Ik denk dat wij de eerste zijn", reageert de organisator, die ook een opleidingsteam onder zijn vleugels heeft: Centra-Vano-Spar-Match-Swatch.

Ook Kuurne-Brussel-Kuurne krijgt een naamsponsor. "BeerputLegen.be was een voor de hand liggende keuze. Het spreekt tot de verbeelding van onze hondstrouwe fans", glundert CEO Walter Basseggio, "moet je onze VIP-tent voor volgend jaar eens zien? Hier (toont foto van gigantische bruine tent in de vorm van een drol). Vlaanderen is meer dan ooit een koersland."

Dirk De fauw glundert: "ik ben blij dat we opnieuw een verachtelijke trend in gang zetten. De koers was nog niet erg genoeg zonder publiek, het kon nog een tikkeltje slechter, daar zijn wij dus vol voor gegaan. Trouwens, noem mij niet langer Dirk maar 'PortOfAntwerpBruges.com Dirk', ik heb ook een naamsponsor gevonden."