Na Michel heeft ook burgemeester De fauw topjob beet: ondervoorzitter CD&V West-Brugge

Nadat op 3 juli bekend raakte dat Premier Michel een tobjob in Europa beet heeft, kwam CD&V West-Vlaanderen met een verklaring: ook Brugs burgemeester De fauw heeft een topjob beet.

"Een politiek zwaargewicht", zo beschrijft kopvrouw Hilde Crevits haar collega Dirk De fauw, en dat moet beloond worden. Net zoals Charles Michel heeft Dirk De fauw er een blitzcarrière opzitten in de politiek.  Op zijn 25ste werd hij penningmeester bij fanfare "Den Kleine Trompetter", op zijn 37ste werd hij verantwoordelijke voor de keuken in Café De Gilde en op zijn 58ste kreeg hij een topjob in Vlaanderen als carpool-chauffeur voor de CD&V fractie van West-Vlaanderen.

"Deze benoeming is de kers op de taart van mijn rijkgevulde carrière. Net zoals mijn grote voorbeeld Moenaert heb ik kunnen wegen op de Brugse en nationale politiek", glundert een opvallend rustige burgemeester."Als ondervoorzitter van CD&V West-Brugge kan ik écht iets betekenen. Ik zal Vlaanderen terug op de kaart zetten."

Bij CD&V West-Brugge zien ze De fauw alvast graag komen: "het is al lang geleden dat we nog iets van de buitenwereld hebben gehoord. We mogen hier niet meer buitenkomen door de warmte", reageert huidig voorzitter Jozef Dewachter (94) telefonisch vanuit rusthuis Regina Coeli op Sint-Andries.