50ste verjaardag 'Cactus? Kakt elders!' mop gevierd

Voor de aftrap van het charmantste festival van België, is Rudy Verbeure (78) in de bloemetjes gezet. Het is exact vijftig jaar geleden dat Verbeure voor het eerst de klassieke uitsmijter gebruikte in conversatie.

"Het is ongelofelijk, mensen lopen er nog steeds warm voor. Na al die tijd", reageert een geëmotioneerde Verbeure. Het Cactusfestival 2019 staat helemaal in het teken van 'Cactus? Kakt elders!', en dat is ook merkbaar op het festivalterrein.

Toiletmuziek

"Dat klopt", vertelt organisator Patrick Keersebilck ons, "de toiletten krijgen dit jaar een prominente plaats, daarom sluit Oscar And The Wolf de eerste festivaldag af." Ook krijgt het festival voor de eerste keer een volwaardig podium voor DJ's van electronische muziek. "Toiletmuziek", glimlacht Keersebilck.

"Wat Rudy voor elkaar heeft gekregen zien we nooit meer terug. Rudy is de goudstandaard van de 'binnenkoppers'", vindt schepen van cultuur Nico Blontrock, zelf ook bekend voor zijn one-liners (o.a. "ik trakteer NIET" en "waar kan ik drugs aankopen aan horecatarief?").

Een erg speciale editie van het Cactusfestival dus. Ons vind je er ook terug, achter de infotent, naast de vuilbakken. Waar je het podium niet kan zien.