Dag vier Cactusfestival: magere opkomst

Dag vier van het bekendste Brugse festival is bijna voorbij. In tegenstelling tot het bomvolle park tijdens het weekend bleef het erg rustig vandaag.

"Maandag is meestal onze beste dag niet", legt Lex Verloock van Cactus Muziekcentrum uit, "behalve Olivier De Cock (ex-speler Club Brugge, nvdr), die rechtstreeks uit het Visioen hierheen is gewaggeld, is hier niemand meer."

Het Minnewaterpark ligt er maar verlaten bij. Ook de line-up is niet te vergelijken met de dagen voordien - de experimentele technoband "Audiovisuele Afbraakwerken Oostende NV" domineert het podium, maar zonder veel applaus.

"Later spelen ook Kwebbel en Kwabbel nog, dan verwachten we toch wel wat meer volk vooraan", aldus nog Lex Verloock, die ons de rug toekeert en verder gaat met zijn drinkspelletje. "Ik declareer: kappen!", horen we hem nog roepen, waarna hij twee pinten binnenslokt.

Tegen de avond: toch meer buitenlandse bezoekers

De avond valt en we zien wat nieuwe gezichten op de weide. "Festival? Ze hadden toch legen voolspeld?", vertelt Xi Jingpingpong, helemaal uit China gekomen en aan zijn eerste festivaldag toe. "Ik ben ondelweg naal de bonnenvelkoop en dan dlink ik een despelados. Toch wel de moeite dat Sven Kums gewonnen heeft in de Koels hé."

Ook enkele medewerkers van Amnesty International uit Moorsele zijn in de weer: ze zamelen bonnen in. "Inderdaad, we zamelen bonnen in voor het goede doel. We gaan heel veel drinken vanavond", reageert Bart Winckels (26), "al mag je me wel gewoon 'Korstje' noemen." Wat ze van de affiche denken? "stom", reageert Korstje nog, "net als de inhoud van dit artikel."