Dankzij havenfusie met Antwerpen krijgt Brugge haar eigen authentieke drugsoorlog

De Colombiaanse drugskartels zijn zeer tevreden met de fusie tussen de havens van Antwerpen en Zeebrugge. "Dat is alweer 100 kilometer uitgespaard voor onze cocaïne", aldus de Colombianen.

Enkele maanden terug werd de fusie tussen de havens van Antwerpen en Zeebrugge officieel beklonken, en dat is nu al te merken in het straatbeeld. In geen tijd werd de binnenstad omgetoverd tot een slagveld. "Heerlijk toch", reageert burgemeester Dirk De fauw, "we mogen Brugge nu echt als wereldstad beschouwen, het is niet langer Antwerpen en Brussel die zich grootstedelijk mogen noemen! Even terzijde, Brussel is trouwens een erg mooie en veilige stad. Zeker de kanten van Oudergem."

De stad belooft alvast om meer te investeren in beweegbaar straatmeubilair en via enkele louche organisaties de ontluikende drugsoorlog volop te subsidiëren.

Schaalvoordelen

De samenwerking tussen de twee havens brengt volgens de initiatiefnemers belangrijke schaalvoordelen op die de havens zullen toelaten om de concurrentie blijven aan te gaan met het buitenland. Wie nog erg tevreden is met deze fusie, is het Colombiaanse drugskartel Los Rastrojos. Ze laten aan onze redactie weten bijzonder te spreken te zijn over het feit dat de haven van Zeebrugge de reis van hun cocaïne alweer met 100 kilometer kleiner maakt.

"Si, wij moeten zeggen dat wij zeer tevredenos zijn over deze beslissing. Onze cocaïne zal nu nog sneller over Europa verspreid kunnen worden. Bovendien zijn onze drugsdealeros zeer enthousiast over het vooruitzicht om voortaan in het mooie Brugge te kunnen wonen. Ik ben vorige week huizen gaan bekijken met een tiental taaie, doorwinterde drugsdealers uit Colombia. We waren eerst naar woningen in Sint-Jozef gaan kijken, maar de drugs- en geweldproblematiek daar zagen mijn drugsdealers niet zitten. We gaan daarom komende week eens in Sint-Andries gaan kijken", aldus Pablo Reyes, de leider van het kartel.