Gevaccineerde senioren uit Sint-Michiels vinden dat jongeren niet mogen klagen

De nieuwe belangengroep voor senioren "VACCIN=PARTY vzw" uit Sint-Michiels vindt dat de Brugse jongeren niks te klagen hebben en 'dat er belangrijkere dingen zijn in het leven dan op café mogen'. De groep verblijft sinds het opheffen van het reisverbod in Spanje.

De belangengroep bestaat uitsluitend uit gevaccineerde bejaarden, onder wie ook ex-postbode Marcel Vanackere (63), die al sinds zijn tweeënvijftigste op brugpensioen is. "Wij vinden dat het wel eens mag stoppen, al dat geklaag", vertelt voorzitter Vanackere die recent zijn tweede Pfizerprik heeft ontvangen, "de jeugd van vandaag doet niks anders dan klagen en zagen. Maakt dat nu echt zoveel uit, een jaartje extra binnenblijven? Of twee jaar? of drie jaar?"

Marcel Vanackere gisteren in Benidorm

Bovendien vindt Marcel's groepering dat de jongeren eigenlijk zelfs te weinig bijdragen: "wij zijn nu voor enkele weken in het buitenland aan het genieten van die dikverdiende zon, rum-coca en blote wijven, waarom kunnen de jongeren mijn planten niet water geven? Of de kat eten geven? Allemaal onbeantwoorde vragen, wij willen duidelijkheid van de verantwoordelijke minister!", foetert Marcel.

Jeugd pas na zomer vaccineren?

De groepering stelt voor aan de regering om de jeugd pas na de zomer te vaccineren, "omdat er toch iemand moet werken terwijl de rest van ons in de zon zitten", aldus Maria Vereeck, ondervoorzitter van de groepering.

Schepen van jeugd Mathijs Goderis (Kunstencentrum Vooruit) is dat idee wel genegen: "zo maken ze zich nog eens nuttig, want wat hebben ze het laatste jaar gedaan? Niks! Alleen thuis op hun gat gezeten, de leeggangers", foetert Goderis aan de toog van het geïmproviseerde terras in de achtertuin van het stadhuis.

Maria Vereeck vindt dat de jongeren voor haar part nog tien jaar thuis mogen blijven

De jeugd zelf heeft nog niet gereageerd, maar we hebben het hen ook niet gevraagd. Ze lagen waarschijnlijk toch al high of dronken in de goot.