Man loopt tegen Sint-Jozefskerk, valt

De DADER, de Sint-Jozefskerk

Kenneth D. (38) uit Sint-Pieters heeft recent kennis gemaakt met de ronduit gevaarlijke kant van Sint-Jozef. Kenneth liep namelijk knal tegen de Sint-Jozefskerk.

"Eerlijk gezegd, dit zag ik niet aankomen", getuigt een aangeslagen Kenneth, "zoals de crisis van 2008, of de trage vervelling van de N-VA in een grijze, inefficiënte regeringspartij vol geforceerde en wezelachtige kopstukken, type Peter De Roover." Volgens het slachtoffer is het duidelijk dat Sint-Jozef er helemaal niet veiliger op is geworden.

Gerechtelijke stappen

Het slachtoffer overweegt ook gerechtelijke stappen tegen de dader, de Sint-Jozefkerk. De huidige pastoor en mede-eigenaar van de Pick Korneel Daems vindt niet dat de kerk iets te verwijten valt, maar daar is Kenneth het niet mee akkoord: "en je god dan? Heeft die niks beters te doen dan kerken in de weg van de mensen te plaatsen?"

Volgens de wijkagente Julie Debuyst is het niet uitgesloten dat er kwaad opzet in het spel is: "ik denk dat het zogenaamde slachtoffer een aanloop moet genomen hebben in de Ronsaardbekestraat, om zo éx-prés tegen de kerk aan te lopen. Waarom hij dat deed? Weet ik veel, met al je domme vragen."