Lissewege verzet zich tegen volkslied "k En Brugge In M’n Herte"

Al enkele weken proberen verschillende vooraanstaande Bruggelingen om het veertig jaar oude nummer "'k En Brugge In M’n Herte" van Benny Scott te laten erkennen als officieel volkslied van de stad. Maar daar is niet iedereen tevreden mee.

In Lissewege reageert men verbolgen op het voorstel. Schepen en Lissewegenaar Mathijs Goderis (Vooruit) verwoordt de woede van het dorp: "Lissewege heeft al decennialang een eigen volkslied, en zelfs meer dan één. Denk maar aan 'Josette heeft Syfillis' of 'Stromend Water Is Optioneel'. Waarom moet de grote stad ver weg ons haar wil opleggen?"

Niks te zoeken

Volgens de schepen heeft de stad Brugge niks te zoeken in het Polderdorp, meer nog: het is hoog tijd dat Lissewege haar eigen lot in handen neemt. "Tijdens de middeleeuwen was Lissewege een trots en onafhankelijk dorp. Akkoord, de mensen aten elkaar soms op, maar Brugge had hier niks te zoeken", vertelt amateurhistoricus en fervent mayonnaiseverzamelaar Jos Lagast.

Volgende week organiseert Lagast in samenwerking met schepen Goderis een Mars op het Stadhuis te Brugge, met als doel om de onafhankelijkheid van Lissewege af te dwingen. "Of toch om op z'n minst 'Wij Hebben Geen Bank Nodig' te laten erkennen als officieel lied van ons dorp", legt Lagast nog uit.