Krijgt haven Zeebrugge een 'Nico Blontrockdok'?

Sinds de aankondiging van de fusie van de havens van Antwerpen en Brugge is er al heel wat te doen geweest om de website www.portofantwerpbruges.com, die momenteel in handen is van Twerp Bruges, een Nederlandse Porto-fan. Die wil het webadres nu ruilen voor een dok in de haven.

"Ik ben geen goudzoeker", benadrukt Twerp, "ik ben gewoon een grote Porto FC-fan, al jaren trouwens. Daarom ben ik recent een website begonnen. Tijdens de lockdown heb ik een cursus Frontpage gevolgd."

Ondanks het feit dat Twerp ettelijke uren heeft gewerkt aan zijn webstek, begrijpt hij dat dit de haven wel heel sullig doet lijken. Dat de havenbaas stappen aankondigt om Twerp's domeinnaam af te nemen doet hem dan ook pijn. "Ze hebben me zelfs nog niet gecontacteerd. Het is toch mijn schuld niet dat hun ICT'er lag te slapen tijdens de planningsmeeting?"

Toch zoekt Twerp de confrontatie niet op, en wil de Nederlander het webdomein afstaan in ruil voor slechts 'een kleine geste'. "Ik hoef geen centen, maar ze mogen wel wat goede wil tonen. Concreet dacht ik om de Zuidelijke Insteekdok te herdopen naar de Nico Blontrockdok, naar de geliefde Brugse schepen. Omdat het de breedste en grootste dok is."

Grote Nico Blontrock fan

Maar waarom precies Blontrock? Twerp blijkt al jaren fan te zijn van de Brugse schepen. "Toen ik vroeger als kind op vakantie ging aan de Belgische kust luisterden we altijd naar Radio 2. De zwoele stem van Nico vergezelde me iedere ochtend naar het toilet. Op de sonore tonen van Nico's stem, schijtte ik er op los." Ook nu nog, vijftig jaar later, gaat Twerp niet naar het toilet zonder zijn Blontrockcassette.

"In Amstelveen is er zelfs een Nico-fanclub", getuigt Twerp Bruges, "wekelijks plakken we een halve snor onder onze neus en gaan we op de zuip, terwijl we elkaar leuke lokale weetjes vertellen en ouwe vrouwtjes in elkaar meppen. De Nico-gang is beroemd in berucht in de ganse Amsterdam-regio."

We zijn alvast benieuwd als het havenbestuur op het voorstel ingaat.