Digitale oorlog over website: gefuseerde haven Antwerp-Bruges neemt valse start

Op vrijdag werd bekendgemaakt dat de zeehavens van Brugge en Antwerpen fuseren. Het nieuwe havenbedrijf zal de Port of Antwerp-Bruges heten, maar een webstek heeft ze nog niet, en daar is een goede reden voor.

Amstelveener Twerp Bruges (54) onderhoudt namelijk al jarenlang een webstek voor zijn Porto FC-fanclub: www.PortoFanTwerpBruges.com. Twerp is naar eigen zeggen verbaasd over de onaangekondigde fusie: "Hou ik al jaar en dag een mooie webstek open, komt die Brugse spekkie (burgemeester De fauw, nvdr) me opeens vertellen dat hij mijn webstekkie wil. Nou, vergeet dat maar mooi", aldus een misnoegde Twerp, die gerechtelijke stappen overweegt. "Ik word gewoon niet meer met gerust gelaten, ik word constant gebeld om containers te verschepen of cocaïne weg te moffelen."

Een afbeelding van de website van Twerp

Havenbestuur valt uit de lucht

Bij het Brugse en Antwerpse havenbestuur valt men uit de lucht. "We wisten niet dat er al een gelijkaardige organisatie bestaat met dezelfde naam", geeft Antwerps voorzitter Annick De Ridder (N-VA) toe, "eerlijk gezegd waren we te druk bezig met het puin te ruimen dat de vorige voorzitter van Zeebrugge Joachim Coens (CD&V) heeft achtergelaten." Joachim Coens is het daar dan weer ondubbelzinnig niet mee akkoord: "*stottert*."

Twerp reikt echter eenmalig de hand uit naar het nieuwe havenbedrijf: "ik schenk jullie mijn webstekje, maar op één voorwaarde: ik wil een havendok laten vernoemen naar Pico van de kampioenen. Of een T-shirt van R.E.M. en een nieuwe asbak. En ik wil dat Joachim Coens een schlageralbum opneemt. Jullie keuze, sufferds." Het nieuwe havenbestuur moet dus onmiddellijk aan de slag.