Inwoners Sint-Pieters aangeklaagd wegens diefstal Sint-Pietersplas

Verschillende inwoners van de Sint-Pieterskerklaan zijn vandaag voor de rechtbank gedaagd voor de diefstal van de Sint-Pietersplas, de "put" in het gelijknamige recreatiegebied.

"Bewoners hadden grote delen van de Plas in hun kelders verborgen", reageert Dirk De fauw met zichtbare afkeur, "walgelijk gewoon. Alsof we het niet zouden ontdekken. Ze hadden zó veel gestolen dat het gewoon op de straat liep. De hele Kerklaan staat daardoor nu onder water."

Dag en nacht

Schepen van openbare werken Mercedes Van Volcem, oorspronkelijk uit Sint-Pieters tot ze een diploma haalde, kan dit enkel maar beamen: "ze moeten echt dag en nacht in de weer geweest zijn om zoveel water te verplaatsen. Letterlijk niks anders kan dit verklaren. Tenzij misschien dat er nalatigheden of fouten zijn gebeurd bij de heraanleg van de Sint-Pieterskerklaan, maar dat is helemaal niet het geval."

"Wij hebben helemaal niks gestolen", jammert straatbewoner Rita Stevens, "het heeft gewoon enorm veel geregend. We hebben al tientallen brieven naar het stadsbestuur gestuurd om de situatie aan te klagen." De fauw ontkent dit: "brieven uit Sint-Pieters? Die gaan direct naar een speciale postbus die we om de twee weken doorsturen naar Studio 100 om er scenarios voor horrorfilms van te maken."