Industriezone Zeebrugge heeft blijkbaar ook strand

Er is een globale pandemie voor nodig geweest, maar Bruggeling Luc Vermant heeft gisteren als eerste ontdekt dat Zeebrugge ook een strand heeft. "Echt al stoemmelings eigenlijk" aldus Vermant.

Het is een zwoele zomeravond en door de Coronacrisis zit je helaas niet in Mallorca, maar vastgebeiteld op een oncomfortabele plastic stoel in je tuin. Deze ervaring maken momenteel heel wat Bruggelingen mee. Gedreven door de wanhoop van de situatie en het verlangen naar een echt zomergevoel, trok Bruggeling Luc Vermant (54) er gisteren op uit met zijn elektrische fiets. Hij kwam tot de verbazingwekkende ontdekking dat Zeebrugge, naast een grauwe industriezone, blijkbaar ook een strand heeft.

"Ik had eigenlijk geen idee waar ik zou terechtkomen, ik dacht gewoon, ik zal het noorden blijven volgen" aldus Vermant. "Ik had schepen Mathijs Goderis (sp.a) hier op café al meermaals horen vertellen wat voor een onvoorstelbaar lelijk gat Lissewege wel niet was, alsook hoe oliedom die Lisseweegse boerenkinkels wel niet zijn om op hem te stemmen, dus ik had wel zin om eens met mijn eigen ogen te zien hoe erg het was. Ik miste echter een afslag en kwam uiteindelijk in een zanderig uitziende streek terecht." Toen Vermant nog doorreed, kwam hij op een strand uit, ook al gaf zijn GPS aan dat hij zich wel degelijk in Zeebrugge bevond.

Gevraagd naar zijn mening over deze ontdekking, was burgemeester De fauw zeer kort: "Het is hier al sinds jaar en dag het beleid om Zeebrugge te verwaarlozen, en mijn team en ik zijn van plan om dat beleid gewoon verder te zetten."