Hockeyclub nu ook open voor kinderen van werknemers en arbeiders

De Koninklijke Hockeyclub Brugge heeft gisterenavond op haar laatste algemene vergadering van het jaar beslist voortaan ook kinderen toe te laten van werknemers en arbeiders. Voorheen was lidmaatschap enkel voorbehouden aan kinderen van welgestelde zelfstandige ondernemers.

De beslissing komt in navolging van het succes van de Belgische mannenhockeyploeg op het wereldkampioenschap, waar ze gouden medaille veroverden. Er gingen al langer stemmen op om de toegang tot de hockeyclub democratischer te maken, maar de groeiende populariteit van hockey bleek nu de doorslag te geven.

Henri Della Faille d'Huysse, voorzitter van de hockeyclub, lichtte de beslissing toe aan leden van de pers. "Ik denk dat het van ongelooflijk veel moed getuigd heeft dat onze algemene vergadering deze beslissing genomen heeft. Het is zeker niet evident, want lid zijn van een hockeyclub brengt natuurlijk een bepaalde maatschappelijke prestige en aanzien met zich mee. Daarom hebben we al voorzien in een coaching-systeem om de nieuwe kinderen de tradities bij te brengen die typisch zijn aan het hockeygebeuren. Ze leren onder andere hoe ze comfortabel met een Franse 'r' kunnen spreken als ze Nederlands praten, en hoe ze kosten kunnen inbrengen voor de fiscus."