Brugs gemeenteraadslid start crowdfunding om WK alsnog te redden door Messi te kopen

Gemeenteraadslid voor Vlaams Belang Stefaan Sintobin heeft deze week een online inzamelactie opgestart om het WK van de Belgen alsnog te redden. Als België verliest tegen Kroatië dan liggen we uit het toernooi. "Daar is maar één oplossing voor: Lionel Messi kopen", aldus Sintobin.

De Bruyne verkopen

"Normaal heb ik het niet voor het villeine België, maar als het voetbal is dan telt dat niet", zo verklaart Sintobin zijn opmerkelijke actie.

De politicus stelt voor dat we Kevin "de blèter" De Bruyne en Eden "de luie Waal" Hazard verkopen, al eist zijn achterban en de Brugse Vlaams Belang-afdeling ook dat we ex-speler Marouane Fellaini verkopen. Die speelt dan wel niet meer, toch is de afdeling er "100% zeker van dat ze hem in beeld hebben gezien tijdens de rellen in Brussel afgelopen weekend. Verkopen."

Kevin De Bruyne signaleert hoeveel keer hij de bal heeft geraakt tijdens de wedstrijd tegen Marokko

Te weinig opbrengst

Door de beperkte opbrengst van de verkoop van deze overjaarse spelers moet er natuurlijk serieus bijgepast worden.

Verrassend genoeg krijgt het idee ook bijval van het stadsbestuur, die beslist heeft om de lichten te doven in de residentiële wijken en de bespaarde kosten integraal te doneren aan Vlaams Belang, Qatar en FIFA. Meer ruimte voor investeringen is er jammergenoeg niet. Dat komt omdat op vraag van Open Vld, het volledige budget voor 2023 intussen al is uitgegeven aan geraniums.

Stad Brugge is echter wel bereid om na het WK de speler Messi integraal over te nemen. "Lionel zou dan afwisselend voor Club en Cerle kunnen spelen", aldus de uittredende burgemeester Dirk De fauw, "een weekje wedstrijd en dan een weekje recup bij de Cercle."