Festival "Live is Live" verlaat Zeebrugge en vertrekt naar Antwerpen: "De coke is goedkoper"

Het festival "Live is Live" vond in juni met headliners als The National en Duran Duran voor het eerst plaats op het strand van Zeebrugge. Na amper één editie verhuist het festival nu naar Antwerpen.

Woordvoerder Justine Goûdevomy van organisator FDP Scorpio geeft als voornaamste reden dat de cocaïne er stukken goedkoper is en dat ze volgend jaar met bands als Balthazar en Warpaint toch vooral mikken op een minder cultureel begaafd publiek.

Te duur

"(Zee)Brugge is gewoon te duur voor de alledaagse festivalsbenodigdheden", aldus Goûdevomy. "Met een loftige slogan zoals 'a new standard for outdoor music experiences' kunnen we bovendien ook Antwerpenaren zoals Tom Waes of die lesbie van Clouseau overtuigen."

Een aderlating voor het dorp Zeebrugge, die intussen haar volledige economie op het festival had afgestemd. "We bekijken wat we kunnen doen om de lokale economie te ondersteunen", verklaart Schepen Pablo Annys, "voorlopig leeft de lokale bevolking vooral op haring van vorig jaar, maar die voorraad is eindig. We weten nog niet hoe we ze zullen kunnen blijven voederen."

Geen eigen voedsel

De schepen roept alvast op om in géén geval eigen voedsel mee te brengen voor de inheemse stammen: "Zeebruggelingen eten enkel garnalen of haring. Elk ander soort voedsel geeft ze spetterkak."