Einde bruggenproblematiek? Stad adopteert BYOB - "Bring-Your-Own-Bridge" - strategie

Eindelijk is er een oplossing in zicht voor de bruggenproblematiek in het oosten van de stad: Vlaanderen heeft definitief afgehaakt voor een nieuwe Kruispoortbrug wegens 'geen zin', dus heeft de stad nu zelf de beslissing gemaakt om geen nieuwe bruggen meer te bouwen over de ringvaart.

Eigen alternatief

"Met de bussen is dat toch ook gelukt?", steekt burgemeester Dirk De fauw (CD&V) af, "neem iets af van de mensen en ze vinden heus wel een alternatief. Dus vanaf 2028 moeten de mensen van Sint-Kruis of Assebroek maar hun eigen brug of ladder voorzien. Hashtag plantrekker."

De inspiratie kwam er nadat burgemeester Dirk De fauw zijn broek had gescheurd aan bonnetjes voor pinten tijdens de jaarlijkse Red Rock Rally, terwijl hij zag dat het gepeupel rond zich van Sint-Kruis gewoon met eigen goedkope drank afkwam. "Had ik dat geweten had ik ook gewoon een fles vodka Borokow meegeschart", getuigt De fauw, "dan kon ik mijn geld sparen voor een goeie zak wiet."

"Had ik dat geweten had ik ook gewoon een fles vodka Borokow meegeschart" - Burgemeester Dirk De fauw
Een laatste aanblik op de Kruispoortbrug die deze ochtend permanent is verwijderd

Rustpunten

Om het beleid te ondersteunen worden verschillende rustpunten, oftewel café's of "kroegen", geopend en route naar de ringvaart. Daar kan men de meeneembrug of ladder even terzijde leggen om op adem te komen met een frisse pint of tien. Sportievere types kunnen opteren voor een polsstok, die kunnen ze huren in café de Santa Cruz.

Om te verhinderen dat mensen via de andere kant de binnenstad zouden proberen binnen te rijden, wordt ook alle andere bruggen, inclusief de hoge Katelijnebrug afgebroken.