Eerste school voor Club-supporters geopend op Sint-Andries

foto: de leerlingen waren blij op de eerste schooldag

In de Lange Molenstraat op Sint-Andries is deze ochtend onder het toeziend oog van ex-toekomstig burgemeester Franky Demon de eerste school geopend die zich specifiek op Clubsupporters richt.

Nieuwe thuishaven

"We speelden al langer met het idee om een nieuwe veilige thuishaven te voorzien voor de kwetsbaren in onze samenleving", aldus schooldirecteur René Derucker, "met onze nieuw schooltje "Het Spionkopje" vullen we deze leegte heel goed in." De school heeft intussen al zestig ingeschreven leerlingen, tussen de 6 en 56 jaar.

De voornaamste doelstelling van de school is om de leerlingen te leren omgaan met ontgoocheling, vertelt Derucker: "al te vaak komen Clubsupporters in een diepe en genadeloze depressie terecht door de ondermaatse prestaties van hun team, en Brandon Mechele in het bijzonder. Door hen aan te leren om positief te denken, staan ze sterker in het leven." Zo krijgen de leerlingen er iedere dag twee uur gewichtheffen en MMA voorgeschoteld. Leerling Didier Theuns (10) is alvast positief: "met de dingen die ik hier leer sla ik mijn volgende depressie de kop in!"

foto: op de speelplaats zat de sfeer er alvast goed in

Welgesteld

In een opvallende zet lijkt het alsof de school zich vooral richt op de meer welgestelde Club Brugge-supporters die op de Oost-tribune of de Hoofdtribune zitten. Er zijn geruchten dat de school bewust supporters uit de Noord-tribune of uit Blankenberge weert, maar deze beweringen worden door Derucker krachtig ontkend.

Schoolreis

Het zesde leerjaar heeft alvast iets om naar uit te kijken: volgende week gaan ze namelijk op schoolreis naar Lugano in Zwitserland. Opvallend genoeg hebben de leraren nagelaten accommodatie te boeken voor de overnachting, en vertrouwen ze op de goodwill van de Zwitserse politie om de leerlingen een gratis nacht in de cel aan te bieden nadat ze de stad kort en klein hebben geslaan.