Wil je snel geld sparen? "Koop dan zeker geen Ferrari", aldus onze geldexpert

Hoe kan je het snelst een mooi bedrag sparen? Wij stelden de vraag aan onze expert voor de financiële markten, Paul De Roovere.

"Er zijn verschillende manier om snel geld te sparen", aldus De Roovere, "iets harder werken bijvoorbeeld. Of je geld beleggen in aandelen van Belgacom of Electrabel, dat zijn bedrijven met een toekomst. De luchtvaart zou ik dan nog even vermijden, Sabena zit mogelijk in moeilijke papieren."

2 miljoen

Wat De Roovere zeker niet aanraadt, is om een dure Ferrari Daytona SP3 aan te kopen: "daar verlies je namelijk 2 miljoen euro mee. Ik zou eerder kijken naar een acceptabel model van Porsche, die beginnen al aan €200,000. Als je de wiskunde doet, dan heb je toch al veel geld uitgespaard."

Een ander trucje van de econoom is dan weer op je belastingen niet te betalen: "de staat neemt tot 50% van je inkomen af. Als je je belastingen niet betaalt, dan hou je gewoon de volle 100% van je inkomen over!" De Roovere betaalt naar eigen zeggen al jarenlang geen belastingen meer.

Verder raadt De Roovere aan om op tijd naar bed te gaan en als je kan, twee keer per week gaan zwemmen in het Interbad: "ik heb daar ook aandelen."