Dossier clubstadion terug naar af: "stadion te groot voor ploeg die waarschijnlijk Play-Off 1 niet haalt"

Ontgoochelend nieuws vanuit Brussel: De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft het Brugse stadiondossier een mokerslag toegebracht. Volgens de raad hebben de omwonenden die kritiek hebben op het stadion gelijk: "40,000 zitplaatsen voor een ordinaire subtopper die al maandenlang niet kan winnen, is buitenproportioneel."

Club moet zich bewijzen

De bewoners van de buurt Sint-Andries, die zich verenigd hebben onder leiding van een mollige vijftiger die normaal gesproken nooit zijn huis verlaat, vinden onder de noemer "Leefbaar Sint-Andries" dat Club Brugge eindelijk moet bewijzen dat ze het waard zijn om zo'n groot en imposant stadion te bezitten.

"Met het lamentabele niveau van vele titularisen zoals Mata, Mechele of Onyedika is het onverantwoord dat men hier een mastodont van 40,000 plaatsen hier gaat neerpoten. Met het huidige spelniveau is Sint-Andries gewoon niet leefbaar."

Het is aan spelers Yaremchuk om het stadiondossier te redden

Campagnemodus

Club Brugge zelf reageert verslagen: "na een trainerswissel en al die matchen puntenverlies, komt dit wel binnen", aldus een teneergeslagen voorzitter Bart Verhaeghe, "ik hoop stiekem dat we de Raad voor Vergunningsbetwistingen alsnog kunnen overtuigen met winst in de Champions League tegen Benfica."

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) betreurt de beslissing, maar vindt dat het duidelijk is wat Club Brugge te doen staat: "winnen tegen Benfica is de enige oplossing. We gaan de beslissing toch niet terugkaatsen naar de politiek zeker? Wij zijn al lang naar campagnemodus overgeschakeld dus alles wat nu binnenkomt, is voor de volgende legislatuur."