Dit zegt de Bruggeling over de dolfijn-kwestie

Het is alweer lang geleden dat een onderwerp Brugge zo verdeelde (2009, toen werd er gedebatteerd over het beste frietkot op de Markt, nvdr). Nadat een recente peiling op Facebook geen uitsluitsel bracht, interviewden we enkele Bruggelingen over de mogelijke sluiting van het Dolfinarium.

De Bruggeling is eerder voor de sluiting

Een recente peiling toont dat de Bruggeling het Dolfinarium liever weg wil. 25% van de bevraagden zijn voor de sluiting tegenover 19.5% tegen. 55% is voor noch tegen, maar wil wel dat er een tap wordt geïnstalleerd en dat er kleine hapjes worden aangeboden.

Moet het dolfinarium worden gesloten?

We kunnen de dolfijnen het best helpen met een natuurlijk uitdoofbeleid

Maar liefst 55% van de Bruggeling is voorstander van een uitdoofbeleid, terwijl slechts 19% de dieren wil uitzetten in het wild. 25% is gewonnen voor een gerechtje met garnalen en frieten.

Met welk beleid kunnen we de dolfijnen het best helpen?

Enkele reacties

Emelie V. uit de Wollenstraat vindt dat het niet ver genoeg gaat:

Iedereen blijft maar doorgaan over het Dolfinarium, maar wat met de paardenkoetsen? Die arme dieren moeten de hele zomer tussen Russische toeristen zigzaggen. Dat wens je je ergste vijand niet toe.

De stad reageert ook:

Ik vind dat wij als stad erg onheus worden geportreteerd. We zijn helemaal niet tegen dolfijnen, we zijn tegen minister Weyts die denkt dat hij alles mag. this is Bruges motherfucker. Kom maar af, nerd.

Ook vanuit de sportwereld komt er reactie:

Als we het Dolfinarium sluiten kan Cercle er misschien in spelen.

De oppositie is niet opgezet met het theater van de burgemeester:

Typisch Brugge. Wat heisa creëeren rond enkele domme dolfijnen om de aandacht af te leiden van het lege beleidsplan. Bedankt, stad, grow some balls Dirk.

Bompolongo Landuyt (achterneef van de broer van de beste vriend van Renaat) denkt er het zijne van:

Ik ben geen voorstander van geweld, maar in dit geval kunnen we niet anders. Laten we die dolfijnen eens goed op de muil kloppen.