De Brugse Stem aangeklaagd voor 'fake news'

De Brugse Stem, de nieuwe Brugse satire-website, is aangeklaagd voor het verspreiden van "fake news". De term werd populair gemaakt door Amerikaans president Trump, en vindt deze dagen makkelijk haar weg naar de dagelijkse woordenschat van de Bruggeling.

"Natuurlijk zijn we ontgoocheld", reageert hoofdredacteur Kenny Dezeugstecker. "We doen er alles aan om zo duidelijk mogelijk te zijn over de intentie van onze website, en dat is zeker niet 'fake news'. Het is geld verdienen op de kap van de modale Bruggeling."

De hoofdredacteur vindt het jammer dat ze zo snel worden afgemaakt op basis van een aantal artikels die gretig werden gedeeld op sociale media. "Mensen dachten dat het echt was. Plots kregen we een lawine van verwijten over ons heen. Dat we 'homo's' zijn, maar dat is niet waar. Enkel Janne Narten, onze columnist is homo. Ikzelf ben voor de Club."

Wanneer het proces plaatsvindt is nog niet duidelijk. "Het hangt er vanaf of de mensen die ons willen aanklagen wel kunnen lezen en schrijven." Er is dus nog hoop voor Kenny, Janne en Monique Acke-Indenof.