Burgemeester verwelkomt cannabiswinkel met wedstrijdje 'blowen'

Sinds kort is er ook een cannabiswinkel in Brugge te vinden. De winkel is perfect legaal, aangezien het verkochte product geen THC bevat, en dus ook geen effect heeft op de mentale toestand.

"Fantastisch toch?" lacht een opgewekte burgemeester, "dit is de toekomst. De jongeren kunnen lekker paffen, maar ze worden er niet 'high' van." De burgemeester is duidelijk onder de indruk en vindt er inspiratie voor andere jongerenprojecten: "de volgende jongerenfuiven zullen met bier zonder alcohol worden georganiseerd, en daar stopt het niet. Ook de cola wordt cola zonder suiker, en voor de medewerkers wordt de koffie geserveerd zonder caffeïne."

Het kabinet van de burgemeester wil ook andere scenario's onderzoeken. "De kerstmarkt zonder kerst was al een voltreffer. Maar wat als we dat doortrekken? Een studentenstad zonder studenten? Een uitgaansbuurt zonder uitgaanders? Een Brugge zonder Sint-Jozef?"

Om de komst van de cannabiswinkel te vieren organiseert de burgemeester een wedstrijdje blowen met de lokale jeugd, nu donderdag om 9u. "Dat win ik met de vingers in de neus. Die jongeren raken toch hun bed niet uit."