Burgemeester De fauw nu ook bewindvoerder van Franky Demon

Sinds het steekincident weet heel Brugge dat burgemeester De fauw (CD&V) zich als bewindvoerder over enkele kwetsbare individuen ontfermt. Nu ook over schepen van sport Franky Demon (CD&V), volgens bronnen "echt een héél fragiele geest".

Brugge werd enkele maanden geleden opgeschrikt door een moordpoging op burgemeester De fauw. De burgervader was reeds 15 jaar bewindvoerder van een kwetsbare man, die hem om tot nu toe onbekende redenen neerstak. Ondanks deze nare ervaring blijft burgemeester De fauw zich inzetten voor kwetsbare individuen. "Het is mijn plicht als goede Christen om te zorgen voor zij die het moeilijker hebben" aldus De fauw.

Om deze reden is De fauw sedert vandaag ook de bewindvoerder van Franky Demon. "De vraag kwam eigenlijk van zijn vrouw en kinderen, die er een beetje genoeg van hadden" zo legt De fauw uit. "Hij verkwistte blijkbaar het hele gezinsbudget aan pokémonkaarten, frieten en prostituees. Zo kon het echt niet langer doorgaan, dus ben ik dan maar als bewindvoerder aangesteld". Geconfronteerd met de vraag of Demon in deze toestand zijn mandaat als volksvertegenwoordiger verder kan blijven opnemen, is De fauw kort: "Ja natuurlijk, het is niet alsof iemand überhaupt doorhad dat Franky daar al zat, laat staan dat iemand weet waarmee hij daar bezig is."