Dienst toerisme lanceert foto-actie #toononsuwspleetje

Onder de hashtag 'toononsuwspleetje' lanceert de Brugse dienst toerisme bij monde van schepen voor toerisme Philip Pierins (sp.a) een fotozoektocht om de binnenlandse toerist naar Brugge, en meerbepaald de deelgemeenten te lokken. De Brugse Stem sprak met de nog steeds aanwezige schepen.

DBS: "Schepen Pierins, dank voor de uitnodiging. Wij waren u eerlijkgezegd een beetje vergeten, en dachten dat u reeds een tijdje op pensioen was."

Philip Pierins: "Hahaha, ik? Op pensioen? Neen hoor, ik verzet élke dag bérgen werk voor onze Bruggelingen. Alhoewel, wacht eens... Ik begin nu zelf te twijfelen. Was ik al met pensioen? Er was alleszins geen pensioenfeest, maar ja, door corona is dat sowieso onmogelijk. Een minuutje, ik bel mijn vrouw even". (wandelt weg)

Pierins (even later): "Mijn vrouw zegt dat mijn schepenwedde nog elke maand gestort wordt. Ik ga er dus van uit dat ik nog aan het werk ben, ja."

Schepen Philip Pierins kijkt uit naar zijn pensioen. (Foto: © Francis Blake / DBS)

DBS: "Ok, dat is genoteerd. Excuus voor de verwarring."

Pierins: "Geen probleem kameraad, het is voor mij ook niet altijd even duidelijk, eerlijkgezegd. Beetje jammer eigenlijk wel,  want ik kijk wel uit naar mijn pensioen, een mens is niet gemaakt om te werken. Nog een Picon-vin-blanc?"

DBS: "Een kleintje, maar vertel eens over het project #toononsuwspleetje dat er voor moet zorgen dat binnenlandse toeristen de Brugse deelgemeenten ontdekken..."

Pierins: "Juist, ja. Wel, eerst en vooral moest deze citymarketingstunt #toononsuwsteegje heten, maar de marketeer bleek helaas last te hebben van dyslexie en registreerde #toononsuwspleetje. Geen erg, 'een dag niet bijgeleerd is een verloren dag', zeg ik altijd. Of toch soms. Nooit, eigenlijk, mohowzeg. Bon, we willen met dit ambitieuze plan zoals gezegd de binnenlandse  toeristen naar de Brugse deelgemeenten halen. Daarvoor namen wij contact met de legendarische Magnus-fotograaf Anton Rozijn, en gaven hem de opdracht ongekende, maar prachtige spreekwoordelijke 'steegjes' van de Brugse deelgemeentes te fotograferen."

De legendarische Magnus-fotograaf Anton Rozijn

De schepen neemt een grote slok van zijn picon-vin-blanc en vervolgt: "De foto's worden vervolgens verwerkt in een instagram account met de hastagh #toononsuwspleetje. We roepen ook de inwoners van de deelgemeenten zelf hun favoriete 'spleetje' van de gemeente te delen onder deze hashtag, zodat iedereen vlot de weg vindt naar deze pareltjes, en getriggerd zal zijn ze met eigen ogen te aanschouwen. Voor de gemeente Assebroek werden de eerste foto's al geupload, en het resultaat is verrassend. Begrijp je?"

Praktisch: De Brugse dienst Toerisme roept de Bruggelingen op de kleine, ongekende plaatsjes van hun deelgemeente te posten op de sociale media met vermelding #toononsuwpsleetje en de respectievelijke deelgemeente. Concreet voorbeeld: #toononsuwspleetje #Assebroek