Brugs gemeenteraadslid ruilt CD&V in voor Club Brugge

De nieuwe gemeenteraad is nog maar net ingezworen, en daar is de eerste wissel al: CD&V gemeenteraadslid Bompolongo heeft laten weten dat hij na onderling overleg uit de partij stapt en zich aansluit bij een andere fractie: Club Brugge.

"Het transferseizoen is volop bezig, ik kon moeilijk achterblijven", zo verklaart Bompolongo zijn vreemde overstap. Dat Club Brugge geen politieke partij is, maar een voetbalclub deert het gemeenteraadslid niet: "bij de CD&V werkten we als ploeg, en Club is ook een ploeg. Bovendien heeft Club Brugge een veel groter stadion." Volgens raadslid Bompolongo stroken ook de waarden van Club met zijn voormalige partij: "kost wat kost willen winnen, al de rest is bijzaak."

Volgens Bompolongo's zaakwaarnemer ligt de transfersom om en bij de 2,5 miljoen euro, waarvan slechts 0.0012% naar het gemeenteraadslid gaat. "DE REST GAAT NAAR DE BELASTINGEN !!! (sic). Hum, excuseer, oude gewoontes. Ik strijk slechts een kleine commissie op", aldus zaakwaarnemer en fervent Clubfan Keano Desender.

Club Brugge reageert opgelucht: "eindelijk iemand om de wekelijkse kots van de Noord-tribune op te kuisen."