Bruggeling heeft al zijn vrienden leren kennen op de parking van de Carrefour

Bruggeling Maarten Claeys (47) uit Sint-Pieters stuurde ons recent een erg interessant weetje: naar eigen zeggen is het de enige Bruggeling die al zijn maten heeft leren kennen op de parking van Carrefour B-Park. Aangezien we al te veel hebben gepubliceerd over de ondermaatse acteerprestaties van de lokale politiek, hebben we besloten om Maarten's verhaal hier te publiceren. "Er is een oud ventje op Sint-Kruis die al zijn maten heeft leren kennen in de Quick, maar dat telt niet", aldus Claeys.

Aanklampen

"Meestal door ze aan te klampen en schunnige moppen te vertellen tot ze de politie bellen", zo omschrijft Maarten zijn typische manier om nieuwe vriendschappen te sluiten op de parking van de Carrefour. "Zo heb ik Thierry en Dieter leren kennen, maar ook Brittany, Bierworst en Lindsay. Een vrij diverse kring dus."

Samen met zijn maten drinkt Maarten dagelijks zijn pintjes aan het plastic paviljoen waar de karretjes staan. "Dit hier is mijn thuis", vertelt hij trots, "letterlijk hé. Ik mag al maanden niet meer binnen bij mijn vrouw. Maar het is het waard."

Maarten Claeys benadrukt dat het geen makkelijke opgave was: "tot vorig jaar was ik een verzekeringsmakelaar in het gewone leven, maar ik verveelde mij in mijn job. Toen mijn vrouw me shoppen stuurde, begon ik te mijmeren over een andere toekomst. (hij wordt even stil). Een burnout. Ik nam de volgende dag mijn ontslag en begon te werken aan mijn droom. Ik heb mijn sociaal leven even moeten stopzetten, ja. Ik was vroeger lid van diverse sportclubs, heemkringen en drinkclubs, maar ik moest daarmee moeten stoppen omdat de mensen mij altijd begonnen uit te nodigen om eens een tête-à-tête te doen. Daar was ik oprecht niet in geïnteresseerd. Enkel de Carrefour telde."

Guinness World Records

"Ik heb nog geen reactie gekregen van Guinness World Records maar dat deert mij niet, ik drink dat toch niet", aldus Claeys. "Mochten ze me toch nog contacteren, dan heb ik liever dat ze dat doen voor mijn langste periode aaneensluitend roken. Vorig jaar heb ik drie maanden lang blauwe Gauloises zitten roken, zelfs toen ik sliep."