Bruggeling begint massaal te roken om pensioensverhoging tegen te gaan

Nadat gisteravond op Terzake N-VA-voorzitter Bart De Wever beweerde dat de pensioenleeftijd verder moet stijgen naargelang de gemiddelde levensverwachting, is de Bruggeling massaal aan het roken geslaan.

Dat langer werken na 67 jaar niet bovenaan het lijstje van de Bruggeling staat, is duidelijk. Supermarkten in heel Brugge melden een totale uitverkoop van tabaksproducten. Enkel in Sint-Jozef is er nog tabak te verkrijgen, "dit omdat er al massaal gerookt wordt, we zijn erop voorbereid", verklaart superette-eigenares Maria Deventer.

"Ik heb nooit in mijn leven gerookt. Maar ik ben nu 64 en ik ben gewoon op. Ik heb nood aan rust. Daarom ben ik nu begonnen met roken, als mijn levensverwachting voldoende daalt, kan ik met een gerust hart op pensioen", verklaart Gert Keerweghe uit Koolkerke, en Gert is niet alleen.

"We werken niet allemaal in leuke kantoorjobs", vertelt een zichtbaar geagiteerde Jef Demol, een arbeider uit Sint-Pieters, "De Wever mag voor mijn part werken tot zijn 75e, maar dat hij in Antwerpen blijft en stopt met de mensen te pesten."