Algemeen bankenverbod treft lokale handelaar in Brugse binnenstad

In tijden van Coronavirus tracht de politie te vermijden dat de economische schok ook een bankencrisis wordt.

Fortis en Dexia zijn in 2008 binnengehaald door de federale overheid aan een gigantische kost voor de belastingbetaler. "Nu willen we dat de bedrijven zelf al hun banken binnenhalen. Niemand wil dat de CD&V Leterme weer bovenhaalt en opnieuw onze goeie banken aan Holland verkoopt om ons hun kapotte te laten opkuisen", aldus de korpschef van de lokale politie.

Algemeen bankenverbod in de stad

Vanuit de stad Brugge is er een verbod op zowel financiële als zitbanken uitgevaardigd. Bij grootste partij CD&V sussen ze de dreiging. "We brengen de bankencrisis onder controle. Een tekort aan stoelen is ook niet nakende, dankzij de moedige besparingen van Wouter Beke die ervoor zorgde dat de woonzorgcentra wel wat stoelen op overschot hebben."

De lokale politie kijkt nauwgezet toe, en spreekt handelaars aan over het bezit en uitbaten van een mogelijke 'bad' bank.

De Horeca reageert

Uitbater Siggy Degryse (68) van hotdogbar Weener reageert verbijsterd en in voor hem ongebruikelijke hoofdletters: "WUK IS DAT IER NU JOENE??? VOR EKI DAT ER EEN BANK MN BUSINESS VERBETERT, GAAT DE STAAT HEM VERBIEDEN. KGA MN DEALER ZEGGEN DAT IE DE FLIKKEN ANDERE DRUGS GEEFT."

Over het optreden van de politie is hij dus allerminst te spreken: "LUSTERT, AAK DIE WOSTE VAN E FLIK IER NOG ENE KI ZIEN DRAAI IK EM TSS N BROODJE."

Om de geviseerde handelaar te steunen, biedt De Brugse Stem een kortingsbon aan van €3 bij aankoop van de nieuwe hotdog "Take That to the Bank" in hotdogbar Weener, ideaal voor The Clash met The Police.

e-svv.