Wintermarkt moet wijken voor aanleg metro

De Bruggeling is nog maar net gewoon geraakt aan de naamsverandering van 'Kerstmarkt' naar 'Wintermarkt', en opnieuw is er opschudding. De Wintermarkt zal kerstavond niet halen, zo laat het stadsbestuur weten.

Het winterse gebeuren moet wijken voor de aanleg van een metrolijn tussen het station van Brugge en de Markt, waar de Wintermarkt normaal nog tot januari loopt.

"De plannen liggen al even klaar en moeten nu zo snel mogelijk worden uitgevoerd.", duidt Dirk De Fauw, kersvers Burgemeester en schepen van Mobiliteit Brugge.
De metrolijn komt er na een stortvloed van klachten door buitenlandse toeristen die weigeren om nog langer woekerbedragen te betalen voor een taxirit van het station tot aan de Markt.

De Fauw: "Metro lijn 1 is de eerste in een reeks van vele verbindingen die we willen maken met de deelgemeentes van Brugge. We willen vóór 2025 elke deelgemeente, behalve Sint-Jozef, van een metrolijn voorzien. We moeten mee met onze tijd, we kunnen ons niet blijven verplaatsen met paard en kar."

koetstocht-brugge