Priester Dimitri op missie naar Engeland

De net ingewijde priester Dimitri Verschaeve (25), opgegroeid in Sint-Andries, heeft beslist om op missie te gaan.Hij heeft het op zich genomen om zich over de arme Engelsen te ontfermen. "We zijn veel te veel gewoon geraakt door onze levensstandaard, alles is vanzelfsprekend geworden", zo zegt priester Dimitri, "ik wil terug voelen hoe het is om dichter bij de natuur te leven." De Britse stammenraad is alvast opgetogen: "we kunnen alle hulp gebruiken"

Priester Verschaeve beseft wel dat het niet makkelijk zal worden: "het is een erg afgelegen en verarmde plek, waar de bevolking over het algemeen niet happig is op nieuwkomers." Bisschop De Kesel is nochtans optimistisch en laat weten dat zolang Verschaeve het houdt bij enkele lettergrepen, de bevolking hem wel zal verstaan, ze weten niet beter.

Het klopt dat er weinig teruggekeerd zijn uit Engeland, en dat er tegenwoordig vele stammentwisten worden uitgevochten op het mysterieuze eiland. "Ik maak er het beste van", aldus priester Dimitri.