Nieuwe Waggelwaterparking te klein: deel vesten wordt gedempt voor meer parking

De nieuwe Waggelwaterparking die het stadsbestuur beloofde is nog niet klaar of hij is al te klein. De parking kan onmogelijk het stijgende bezoekersaantal opvangen, zo klinkt het bij Trein Tram Bus.

"De parking biedt plaats aan 180 voertuigen, maar dat is veel te weinig. We moeten nadenken over betere manieren om mensen tot in Brugge te krijgen, zoals de opwaardering van bestaande spoorverbindingen en betere en goedkopere bussen", zo stelt Trein Tram Bus.

"Nonsens, parking, parking en nog meer parking", reageert de stad. Volgens het stadsbestuur is de auto een belangrijk onderdeel van onze cultuur. "Akkoord, de stad wordt minder en minder leefbaar, maar dat moeten we erbij nemen." De stad neemt alvast stappen om de parkings uit te breiden en nieuwe parkeerplaatsen te creëeren. "Het Stil Ende wordt binnenkort gedempt. Het is een doodlopend stuk zonder enige functie, dus perfect voor parkeerplaats. De Ezelpoort houden we, als parkeermachine."

Meerderheidspartij VLD haalt dus haar slag thuis. "<lang gekrijs en gejuich, springend op de tafel, nvdr> YES YES YES! WAT EEN OVERWINNING", reageert schepen Mercedes Van Volcem, "de stad moderniseren is een kernwaarde van onze partij. Weg met dat inefficiënt stuk stilstaand water. We moeten het als stad monetiseren."