Vriend van man die Niels Destadsbader kent in uitverkochte Stadsschouwburg

Gert Leysen (47) uit Oostkamp staat voor de derde avond op rij voor een uitverkochte stadsschouwburg in Brugge. Leysen zegt iemand te kennen die vroeger op school zat met mediavedette Niels Destadsbader. In geen tijd werd Leysen hierdoor wereldberoemd in Brugge.

"Ik ben helemaal wild voor Niels!", schreeuwt Emma Vleeschauwer (17) uit. Emma is helemaal uit Torhout gekomen om de obese veertiger Leysen bezig te zien in de schouwburg.

Spektakel

"Ik heb nog niet helemaal uitgedacht wat ik precies zal brengen vanavond", vertelt Leysen, "maar ik denk dat ik ga beginnen met mijn broodje met vleessalade, de show begint tenslotte om 18u - dat is mijn avondeten. Daarna ga ik misschien door mijn foto's van mijn reis naar Tenerife of Kreta en afsluiten doe ik wel met schunnige moppen over Marokkanen. Het wordt een spektakelshow."

Je hoort het dus: Leysen heeft zijn eigen weg gekozen en trekt helemaal de Niels-kaart niet. Dat lijkt de meisjes in de lange wachtrij voor de schouwburg niet te deren: "ik wil zijn kinderen baren", weerklinkt het bij de ene en "als het moet wordt ik zelfs lid van de CD&V" bij de andere. Een jong blond meisje van amper 18 loopt rond met een "F*ck Me Leysen" T-shirt.

Leysen zelf trekt er zich weinig van aan en heeft geen oog voor zijn fans. Hij is gelukkig getrouwd en wijst de overgeile meisjes één voor één af: "het is een leuke aanvulling op mijn job bij de vergunningsdienst van de stad Brugge, mijn ervaring komt hier goed van pas."