Voedingsdeskundige geeft tip om af te vallen: minder eten

Nog snel je buikje wat bijtrimmen voor de feestdagen? De bekende voedingsdeskundige en wellnessgoeroe Merel Vanneste geeft ons enkele waardevolle tips om van dat vervelende vetrolletje af te geraken!

1. Eet minder

Toch de waardevolste tip, die het meest over het hoofd wordt gezien. Het is wetenschappelijk bewezen dat als je minder eet, je ook minder dik wordt! "Dit is wat we een win-win-win situatie noemen", zo legt Merel uit, "iedereen wint, ook ik want ik krijg geld voor dit artikel."

2. Wees niet zo depressief

Depressieve mensen eten meer dan het gemiddelde, maar gelukkig kan ook dit voorkomen worden: wees gewoon minder depressief. Onderzoekers hebben vastgesteld dat wie minder depressief is, over het algemeen ook gelukkiger is. "Dit heeft een impact op je dikheid, oftewel je gewicht, zoals wij wetenschappers het noemen."
girl-on-beach-wellness

3. Stop met zagen

Zagen helpt over het algemeen niet wanneer je gewicht probeert te verliezen, probeer een alternatief, zoals een van de twee tips hierboven. "Als je toch al dik bent, het laatste dat je wil zijn is een dikke zaag", luidt het advies van Merel.