Tapis plein van de Biekorf blijkt 75 soorten bacterieën te bevatten, waaronder 2 nieuwe

Wetenschappers verbonden aan de KU Leuven hebben vandaag de testresultaten bekend gemaakt van een staalname van het tapis plein in de Biekorf bibliotheek. De resultaten zijn indrukwekkend: ruim 75 soorten bacterieën werden gevonden, waaronder twee tot voorheen onbekende.

"Dit is een soort ontdekking waar je als wetenschapper van droomt", stelt Pieter-Jan De Wel, leider van het onderzoeksteam. "We vermoedden al langer dat het tapis plein in de bibliotheek bijzonder verontreinigd was, maar nu kunnen we dit ook met onderzoeksresultaten aantonen". Uit het onderzoek blijkt dat ruim 70 bacteriesoorten zich genesteld hebben in de vloerbedekking.

Lees ook:

Pol Van Den Driessche doet mee aan Commeere Comedy Cup


Opmerkelijk is dat twee tot voorheen onbekende bacteriesoorten werden opgespoord in het tapis plein. "Ze zijn echter veilig voor de mens", stelt De Wel de bezoekers van de Biekorf gerust. Over de naam van deze nieuwe bacteriesoorten is nog niks beslist. "We willen dit op ons gemak bekijken, maar we staan natuurlijk wel open voor suggesties van de Bruggelingen zelf". Suggesties voor namen mogen ingezonden worden naar De Brugse Stem.