Strijd voor uw stem barst los: kandidaat-burgemeester Franky Demon pakt uit met de grootste knikkerbaan in West-Vlaanderen

En of er nog politici zijn die werken: Franky Demon (CD&V) bouwde de grootste knikkerbaan in West-Vlaanderen. Verschillende investeringen in Brugse sportinfrastructuur verdwenen hierdoor op de achtergrond.

De bekende schepen heeft zijn hart en ziel in het project gestopt. Wij vroegen om een interview, maar al dat we kregen was een hele lelijke tekening van zijn voorzitter Sammy Mehdi op vakantie.

Burgemeester en bewindvoerder van Franky, Dirk De fauw wou wel kort reageren: "ik ben echt trots op Franky. Nadat hij vorig jaar definitief werd buitengezet in de Toverplaneet, ging het even slecht met hem. Hij heeft zich nu herpakt. Hopelijk denkt de kiezer er hetzelfde over."

Race tegen de klok

Volgens insiders gaat het om een eerste zet in de verkiezingscampagne, en dat is ook politicoloog Janne Narten niet ontgaan: "gemiddeld overlijden er in Brugge een 2000-tal Bruggelingen. Op een aantal van misschien 80-85,000 kiezers, is dat ongeveer 2,5% per jaar. Voor CD&V is dit een race tegen de klok vooraleer ze volledig wegzakt door het overlijden van hun kiezers."

Daarom dus dat de partij zich nu meer richt op de jongeren. De knikkerbaan is maar het begin: volgens onze bronnen komen ze volgende week af met pokémonkaarten van Nico Blontrock en denkt men er ernstig over na om "een présence op te bouwen in de 'cyberwereld'.

Record

Ook politiek rivaal Jasper Pillen (Open Vld) heeft intussen gereageerd op de opvallende zet van Demon: "ik ben zelfs niet boos, dit is van een indrukwekkend niveau voor Franky." De knikkerbaan is slechts drie meter lang, maar omdat niemand in West-Vlaanderen het hem ooit heeft voorgedaan, telt het wel degelijk als record.