Stadsbestuur uitzinnig na sluiting Bar 33: "YES, nog een café weg!"

Bar33, een populaire, volkse bar in het Genthof sluit binnenkort de deuren, en daar is de stad voor verantwoordelijk. "Ein-de-lijk resultaten!", reageert een uitgelaten Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V).

"Ik heb onmiddellijk al mijn vrienden gebeld die een pand in de buurt bezitten. Akkoord, die wonen in Varsenare, maar dat heeft geen belang. vijftig klachten en bam, het was binnen", glundert schepen Demon, na zijn zoveelste overwinning op de eerlijke Brugse horeca. Dat de uitbaters hun droom uit elkaar zien spatten, deert het stadsbestuur niet. "Brugge is voor de Bruggelingen", zo verklaart de stad haar positie, "niet aan de dronkaards of de mensen die graag plezier maken. Daar zijn we uitdrukkelijk tegen."

De officiële reden voor de sluiting is geluidsoverlast en een dispuut over isolatie, maar de echte reden is veel complexer: "de stad vraagt dat er per gast een extra deur wordt voorzien, dat kunnen we gewoon praktisch niet voor elkaar krijgen", jammert uitbater Blùm Poth, "verder wil men dat we enkel nog Radio 2 en Garry Hagger spelen. Wat moet je daarmee aanvangen?"

Om de overwinning op de gewone Bruggeling te vieren, organiseert schepen Demon een feestje 'voor alle Bruggelingen' in De Gilde. Pintjes kosten slechts €5, Brugse Zot €12 en een portie gemengd mag je helemaal vergeten. "Blij dat we de rest van Brugge nog eens goed in het zak kunnen zetten", glundert de schepen.