Na heisa stadsderby: stad zoekt vaandeldrager met plantervaring

De stadsderby heeft het probleem naar boven doen komen, om niet te zeggen laten ontploffen.  Het Brugse stadsbestuur zit met een groot probleem.  Er zijn geen echte vaandeldragers, laat staan vlaggenplanters meer.  Dit moet  zo vlug mogelijk aangepakt worden en daarom schrijft men een vacature uit.

We schrijven zondag 10 februari omstreeks 16.24u.  De modderpoel van Jan Breydel - we hadden evengoed kunnen spreken van het Groeningheslagveld- was het decor van een ongeziene vlaggenstrijd.  Een strijd om enerzijds de vlag te kunnen planten en een strijd waarbij anderzijds de vaandel gestolen en vernield werd.  Getuige van dit fenomenale schouwspel: de talloze kranten-, twitter-, Instagram- en Pallieterke-artikels.  En de storm is nog niet gaan liggen.  Ons eigenste stadsbestuur heeft dan ook besloten dat dit niet meer mag gebeuren.  Voortaan zal er na elke derby -ongeacht gewonnen, verloren of gelijkspel - als apotheose een “plant eens een vlag”-actie plaatsvinden.

Men is echter op zoek naar geschikte kandidaten en dit is al aangebracht als agendapunt voor de komende gemeenteraad.  Want, u kan het al raden, de politici willen deze vacature maar al te graag zelf invullen.  Volgende gemeenteraadsleden hebben zich al aangeboden:

  • Carlos Knockaert vindt van zichzelf dat hij het meest kans maakt. “Ik  kan terugkeren naar mijn oude liefde, zijnde het vlaggenzwaaien zoals dit door de bende van Aglaia van SFX gedaan werd.  Bovendien zal dit meer glans geven aan mijn woordvoerderschap van Cercle Brugge.  En nog meer bovendien: wij zijn het gewoon om vlaggen te planten als wij dat willen.  Voor Cercle maakt het niet uit of we winnen, verliezen of gelijkspelen.  Zolang we maar een vlag kunnen planten.
  • Pol Van Den Driessche ziet die job ook zitten, maar dan vanuit historisch standpunt.  Hij heeft nog met vlaggen gezwaaid van allerhande pluimage: de Vlaamsche Leeuw, de rode vlag der Sossen met de eerste vind ik leuk duim met roos, de optochten met de Tjeven naar aanleiding van Rerum Fanfarum, enz…  Hij ziet hier ook een kans in om zich terug op of in (of uit?) te werken bij Cercle.  Eens te meer een groen kandidaat dus.  En o ja, voor de Polle maakt het ook niet uit of ze gewonnen of verloren hebben.  “Gewoon met mijn smoel op den tv of in de gazette komen, da’s het belangrijkste” liet PVDD ontvallen tijdens het gesprek met uw dienaar.
  • Franky – ik ben niet vies van publiciteit – Demon staat vanzelfsprekend te popelen om deze job binnen te halen.  Critici wijzen echter nu al op 1 probleem.  Franky zal elke dag, elk uur, elke minuut van de dag een vlag willen planten…  “Trop is te veel en te veel is trop!” wist er ooit eens iemand te zeggen met eenzelfde signatuur als Franky.   “Als we Franky niet intomen” wist een ingewijde tjeef ons te vertellen “zullen we moeten beginnen spreken van ‘Franky is te veel en te veel is Franky’ “,  Bovendien weet deze snotneus van de Brugse politiek niet hoe een vlag er van binnen of buiten uitziet.  Niet echt een kanshebber dus.

De jobomschrijving is in opmaak en hiervoor wordt beroep gedaan op Valère Aandeldrager, oud-leider van De Vlaggetjes van weleer uit Daverlopark.

Deze vacature zal weldra te bestuderen zijn via de plaatselijke media zoals daar zijn de Brugse Stem, het Brugsh Handelsblad en Shot Magazine. Om alsnog een blauw tintje te geven aan dit artikel willen we iedereen oproepen om te “Bluven goan” en dus mee te strijden voor deze sollicitatie.

Vanwege uw afgevlagde correspondent Jozef uit St-Jozef