Investeringen in Dudzele: aanleg riolering van start

De laatste paar jaren gaat het goed in Dudzele. Na de aanleg van de A11, de autosnelweg die het verkeer uit het dorp weghoudt, krijgt het derde mooiste polderdorp van Brugge nu ook rioleringen.

Na een reeks schandalen waar de inwoners aan 'kakvandalisme' deden, heeft de overheid nu beslist om met een reeks investeringen de infrastructuur in het dorp te verbeteren. Na het postbus-incident werd duidelijk dat Dudzele te groot is geworden om iedereen zijn gevoeg te laten doen in het openbaar. Daarom investeert de Vlaamse Regering in rioleringen voor het dorp. De aanleg van de riolering gaat van start zodra de wegverharding klaar is.

"Het werd een beetje teveel. Elke week werden we bij wijze van spreken ondergesneeuwd met uitwerpselen. Dirk van om de hoek kakte zo ver dat onze zoldervelux constant bruin zag", getuigt Marie-Jose uit de Krekenstraat. Ook Pieter-Jan uit de Watergang is opgelucht. "Iedere dag stront scheppen voor je je huis uit kan, dat is niet langer houdbaar. Ook op het werk keken ze op van mijn bekakte autobanden."

Rudy 'de brievenbuskakker' Vereeck uit het naburige Zwankendamme ziet er dan weer het begin van het einde in. "Dit is een aanslag op onze authentieke manier van leven. Wat is het volgende? Stemrecht voor vrouwen?"