Sportliefhebbers geen paniek: WK online schaken gaat gewoon door

Het regent annuleringen, dat zal niemand zijn ontgaan. Maar toch is het niet allemaal kommer en kwel: het WK online schaken gaat ondanks alles gewoon door.

"Wij hebben geen reden om het WK af te zeggen", reageert organisator Marcel Kerels uit Knesselare. Voor het eerst is Knesselare de gaststad voor het befaamde WK, en dat zullen ze geweten hebben. "Wat we georganiseerd hebben? Just niks!", reageert titulair burgemeester Pieter De Crem (Radio 2), "volledig in lijn met het karakter van de gemeente." Authentieker kan het dus niet worden.

Toch verwacht men geen volkstoeloop. "Dat gebeurt hier niet echt, daarvoor hebben niet genoeg inwoners", getuigt inwoner Courtney Deceuninck (64). Knesselare is slechts een klein deel van het Meetjesland. "Soms hebben we hier volk van zover als Maldegem. met de coronadreiging wordt het waarschijnlijk slecht een fractie daarvan: Marie en José van achter den hoek in Maria-Aalter."

Het wordt niettemin een waar spektakel, zo verzekert de organisatie ons: "soms wordt het zo stil dat je het geklik van hun muis kan horen. Niet normaal."