Sociale isolatie negatief? Sint-Jozef was nog nooit zo veilig

Ons collectief sociaal isolement weegt op iedereen, maar toch is niet alles negatief. De misdaadcijfers in Sint-Jozef zijn afgelopen week gekelderd.

De straten zijn leeg, en het eens brandende vuilnis smeult nog amper. Voor het eerst in vele jaren is de zon nog eens te zien in Sint-Jozef. En dat is de modale burger niet ontgaan. Martine V. uit de Pannebekestraat heeft de deur ontgrendeld en wandelt voor het eerst sinds lang door de lege straten. "Misschien waag ik me wel aan een tripje naar de Carrefour.

"Te voet naar de supermarkt? Daarvoor is het nog te vroeg", waarschuwt criminoloog en cliniclown Peter Verschuere (53), "maar we raden de bevolking zeker aan om zich voor eenmaal zonder wapen in de buurten van Sint-Jozef te begeven. Het is werkelijk een verademing."

De criminaliteitscijfers zijn dus enorm gedaald deze maand. Het aantal overvallen ging van 1,5 miljoen naar net geen miljoen en ook het aantal inbraken daalde fors: in de maand maart gebeurden tot nu toe slechts 15.000 inbraken.