Kerk Christus-Koning open voor alle religies

De Christus Koningkerk in de Leopold I-Laan krijgt een nieuwe bestemming. Vanaf februari 2019 starten grondige renovatiewerken om de kerk om te bouwen tot een polyvalent gebedshuis, open voor alle religies. Christenen, Joden en Moslims zullen dus allen samen kunnen bidden. Wegens een gebrek aan kerkgangers raakte de kerk immers in verval.

aaaaaaa
Foto: De Christus Koningkerk in 2019

“Tempel Van De Goede Vrienden” zo zal de kerk binnenkort genoemd worden. De Bruggeling vindt de weg naar de kerk niet meer zo makkelijk. Daarom wil Christus-Koning de deuren open stellen voor alle geloven.

Daar komen natuurlijk renovatiewerken bij, en enkel met het stoelgeld komen we er niet. Er zijn zo'n 40 kerken in de Brugse binnenstad. Al die kerken onderhouden is een heel kostelijke zaak", stelt Rudy Vanrompel, stadsverantwoordelijke voor de kerken.

Om deze reden wordt de kerk in 2019 omgedoopt. "We merken dat Brugge erg gediversifieerd is, daarom nodigen we alle religies uit om hun erediensten in de nieuwe Tempel te houden, samen met ons", aldus Vanrompel.

Na de ophef rond de Wintermarkt is duidelijk geworden dat Brugge klaar is voor een meer open en ontvankelijke houding tegenover religie.