Pablo Annys nieuwe voorzitter Weight Watchers Brugge

"Politiek is veel meer dan zitpenningen collecteren, je hoofd tonen op recepties en in je neus peuteren op de gemeenteraad: ook een geutje maatschappelijke relevantie mag niet ontbreken. Daarom ben ik trots te melden dat ikzelf de nieuwe voorzitter van Weight Watchers Brugge word", klonk het gisteren uit de mond van Pablo Annys tijdens de maandelijkse Weight Watchers all-you-can-eat Breugelmaaltijd in Salons Lodewijk Van Maele.

"Ik heb alles al geprobeerd", zo vertelt Annys enthousiast. "Het Gin-Tonic dieet, Picon Vin-blanc dieet, English breakfast dieet... Noem het op! Niets hielp. Tot mijn vrouw mij voor de keuze stelde: òf naar de Weight Watchers of intrekken bij Annick Lambrecht. De keuze was snel gemaakt. Renaat zag dat intrekken bij Annick echter jammergenoeg niet zitten, dus moest ik voor keuze twee gaan: de Weight Watchers."

"Voordeel is dat je als voorzitter geen lidgeld moet betalen. Au contraire, ik stek per zitting 3 sandwiches, 2 gin-tonic en een bonnetje voor de shuttlebus naar huis."

Even leek het nog spannend te worden: collega Pascal Ennaert had immers als vast lid van de Weight Watchers jarenlang een netwerk onder de leden uitgebouwd met het oog zelf voorzitter te kunnen worden. Of Pablo het gras nu niet van voor Ennaerts voeten maait? "Neen, helemaal niet. Ik ben de baas hé."

Ook Pascal Ennaert werd genoemd als kandidaat maar haalde het niet 'omdat Pablo de baas is'.

Het voorzitterschap van de immer sympathieke Pablo Annys komt als een verrassing, aangezien de post traditioneel door de CD&V wordt gevuld. "Bij de CD&V kom je ironisch genoeg niet meer binnen met een BMI onder de 35", weet politicoloog Janne Narten ons te vertellen.