Paardenkoetsen rijden toch tijdens hittegolf: "we hebben paarden genoeg"

Ondanks de vele oproepen van bezorgde Bruggelingen rijden de paardenkoetsen de komende week uit. "We hebben paarden genoeg, dus als er enkele bezwijken kunnen we ze altijd vervangen", reageert koetsier en frituur-uitbater Carlo Coopman.

Dat de bezorgde burgers die de vele mails naar het stadsbestuur hebben gestuurd worden genegeerd is niet meer dan logisch volgens Coopman: "wij kennen ons métier - we verzorgen de dieren goed, en als het iets minder gaat gebruiken we altijd het volledige dier - niet enkel de steak. Dat is ecologisch." Volgens Coopman vangt dit ook deels de toegenomen vraag naar brochetten op.

Ook het stadsbestuur ligt er niet wakker van. Volgens schepen van dierenwelzijn Goderis (sp.a) zijn temperaturen boven de dertig graden niet langer een uitzondering, daarom moeten er ook geen uitzonderingen voor de paarden gemaakt worden. Dit geldt ook voor de Bruggeling zelf. "We hebben de airco's in de rusthuizen laten uitschakelen om de bewoners aan de hitte te laten wennen", reageert de schepen van sociale zaken Annys (sp.a) nog.